ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πίτα με κοτόπουλο και πιπεριές
30
Χρόνος
εκτέλεσης
50
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
Δυσκολίας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τη γέμιση
1kg φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες ή σε μικρά κυβάκια
½ φλ. Αγνόλαδο
1 συσκευασία μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 καρότο κομμένο σε καρέ
1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
3 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε καρέ
Αλάτι-πιπέρι
300g τυρί ρεγκάτο τριμμένο
1 πακέτο σφολιάτα
1 αυγό για επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα φαρδύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το Αγνόλαδο, σοτάρουμε το κοτόπουλο διαδοχικά και αποσύρουμε. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα με τα μανιτάρια (επίσης σταδιακά). Τέλος, σοτάρουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και αφού γυαλίσουν ενώνουμε με το κοτόπουλο και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε προσεκτικά, προσθέτουμε τα 200g από το τυρί και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Παράλληλα, σε βουτυρωμένο ταψί έχουμε στρώσει το πρώτο φύλλο καλύπτοντας και τα πλαϊνά του ταψιού και κάνουμε τρύπες με πιρούνι σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
Μεταφέρουμε τη γέμιση, στρώνουμε καλά να πάει παντού, κλείνουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο, διπλώνουμε περιφερειακά τις άκρες και χαράσσουμε απαλά στη διάσταση κομματιών που επιθυμούμε (τετράγωνα ή ρόμβους).
Ρίχνουμε από πάνω το αυγό που έχουμε χτυπήσει με σύρμα και κάνουμε επάλειψη και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νόστιμες προτάσεις για το τραπέζι σας
10'
Χρόνος
εκτέλεσης
40'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
1
Βαθμός
δυσκολιας
ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
5'
Χρόνος
εκτέλεσης
30'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας
30'
Χρόνος
εκτέλεσης
60'
Χρόνος
ψησίματος
Μερίδες
2
Βαθμός
δυσκολιας